Psychologie

Vraag stellen aan een psycholoog?

Wil je een vraag stellen aan een psycholoog? Of wil je eerder gestelde vragen aan de psycholoog lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak! 

Wat is psychologie?

Psychologie is gericht op het opsporen en behandelen van problemen die te maken hebben met gedachten, gevoelens en het gedrag van mensen. Psychologen proberen een probleem te verklaren binnen een van deze drie categorieën, maar kijken ook naar de mate waarin de categorieën elkaar beïnvloeden. Waarom denken mensen wat ze denken, hoe staat dat in verhouding tot hun gevoelens en hoe komen ze tot bepaalde beslissingen? Dat zijn vragen die psychologen proberen te beantwoorden. Gespreks- of gedragstherapie is hierbij de leidraad.     

Lees hier meer over psychologie.

Welke vragen stel je aan een psycholoog?

Psychologische problemen zijn vaak moeilijk om te (h)erkennen en accepteren. Dit maakt de stap naar een psycholoog voor de meeste mensen lastig. Misschien twijfel je om een afspraak te maken omdat je bang bent dat er iets ergs aan de hand is of omdat je bang bent dat je je aanstelt. Vraag het hier aan een solvo expert. Wellicht dat hij of zij jou kan helpen bij het maken van een beslissing. Uiteraard kun je ook de antwoorden op vragen van anderen bekijken.