Psychische problemen

Waarom kom ik niet klaar?

Ik ben nog nooit klaargekomen en eerlijk gezegd voel ik ook niet veel bij het zelfbevredigen. Ik heb met mijn lief al meerdere malen seks gehad, maar dit doet niet veel voor mij qua plezier. Ik word opgewonden, ik word vochtig en mijn hoofd voelt licht enzo, maar daar stopt het. Ik voel geen plezier. Noch bij penetratie, noch bij clitorale bevrediging. Noch als hij het doet, noch als ik het alleen doe. Weten jullie raad? 

Vrouw (19)

Antwoord van de expert (1)

Lastige vraag om te beantwoorden. De ene persoon komt sneller klaar dan de andere. Doordat je wel een prettig gevoel krijgt en het geen pijn doet, is er gelukkig geen fysieke beperking aanwezig. Je bent ook nog jong, dus het kan ook nog een ontdekkingstocht zijn in wat voor jou werkt. En als je nu gericht bent op klaarkomen lukt het vaak helemaal niet meer omdat je juist in je hoofd bezig bent. Klaarkomen is de ultieme overgave. Klaarkomen is geen must om fijne seks te hebben. Richt je dus vooral op wat fijn is en daarna(ast) kun je ontdekken hoe je het fijner kunt krijgen en tot meer opwinding kunt komen. Als je het zelf als een probleem ervaart of als het een probleem wordt in de relatie, kun je met een seksuoloog eens kijken of er tips zijn in de ontdekkingstocht. 

Ellen Huijsmans, psychologe
Ellen Huijsmans Psycholoog InMotie Psychologie

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.