Angst

Wat kan ik doen aan mijn constante stressgevoel?

Ik heb last van stress om alle kleine dingen. Constant denk ik aan mijn problemen. Ik sta op met mijn problemen en ik ga naar bed met mijn problemen/stress in mijn gedachten. Daarnaast ben ik heel angstig voor dingen die fout kunnen gaan. Ik geniet veel minder van mijn leven. Het liefst blijf ik de hele tijd in bed. Wat moet ik doen?

Man (19)

Antwoord van de expert (1)

Zo te lezen loop je hier al langere tijd mee rond en wordt het een vicieuze cirkel waar je niet meer uitkomt. Het lijkt me slim dat je zoekt naar behandeling om deze cirkel te doorbreken. Vaak is het zo dat gedachten een gevoel oproepen, dat gevoel roept weer een nieuwe negatieve gedachte op of stimuleert passief gedrag en dat leidt vervolgens weer tot negatieve gevoelens. Een coach/therapeut kan je helpen om uit die cirkel te stappen en dingen van een afstandje te bekijken waardoor de zaken in een ander perspectief komen.

Succes!

Ellen Huijsmans, psychologe
Ellen Huijsmans Psycholoog InMotie Psychologie

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.