Psychiatrie

Vraag stellen aan een psychiater?

Wil je een vraag stellen aan een psychiater? Of wil je eerder gestelde vragen aan de psychiater lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak! 

Wat is psychiatrie?

Psychiatrie, ofwel de geneeskunde van de ziel, is gericht op het vaststellen en behandelen van geestesziekten. Geestesziekten kunnen puur psychisch zijn of verband houden met lichamelijke klachten of andere externe factoren. Voorbeelden van psychiatrische problemen zijn schizofrenie, borderline en depressie. Een psychiater behandelt geestesziekten met behulp van medicijnen en gespreks- en gedragstherapie. Sommige psychiatrische klachten zijn chronisch; patiënten zullen hun leven lang medicijnen moeten blijven slikken of therapie moeten blijven volgen. Medicijnen verminderen de klachten wel maar het lukt dan meestal niet om de ziekte te genezen.

Welke vragen stel je aan een psychiater?

Hulp nodig op het gebied van psychiatrie? Misschien krijg je ontzettende buikpijn bij de gedachte naar school of werk te moeten gaan of hoor je af en toe stemmen in je hoofd die je verplichten bepaalde handelingen uit te voeren. Stel je vraag hier aan een van onze experts. Houd er bij het stellen van een vraag rekening mee dat een psychiater bevoegd is om medicijnen voor te schrijven, een psycholoog is dat niet.