Oncologie

Vraag stellen aan een oncoloog?

Wil je een vraag stellen aan een oncoloog? Of wil je eerder gestelde vragen aan de oncoloog lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak!

Wat is oncologie?

Oncologie richt zich op de zorg voor patiënten met vele soorten kanker. Oncologen focussen zich op de behandeling van kanker, bijvoorbeeld door middel van chemotherapie, immunotherapie en hormoontherapie. Deze behandelmethoden kunnen kanker genezen of de klachten verlichten en de kanker tijdelijk terugdringen. Vaak worden behandelingen gecombineerd met een chirurgische behandeling of bestraling. Oncologen houden zich vaak ook bezig met onderzoek naar kanker. 

Welke vragen stel je aan een oncoloog?

Als de diagnose kanker bij je is geconstateerd, dan heeft dit een behoorlijke impact op je dagelijkse leven. Het is goed voor te stellen dat je in zo’n situatie vragen en twijfels hebt. Zo is goede voeding en hygiëne erg belangrijk bij het ondergaan van chemotherapie. Maar waar moet je dan precies op letten? En hoe kan je je het beste voorbereiden op hormoontherapie? De solvo experts willen je graag helpen door je vraag te beantwoorden. Ook vragen van naasten zijn welkom bij de solvo experts.