Oefentherapie

Vraag stellen aan een oefentherapeut?

Wil je een vraag stellen aan een oefentherapeut? Of wil je eerder gestelde vragen aan de oefentherapeut lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak!

Wat is oefentherapie?

Oefentherapie verleent zorg op het gebied van de houding en beweging van het lichaam. Net als fysiotherapie behandelen oefentherapeuten klachten aan het bewegingsapparaat, dus problemen aan botten, spieren, gewrichten, enzovoort. Zo kan oefentherapie hulp bieden bij rug- en nekklachten, hoofdpijn, spanning en incontinentie. Een kenmerk van oefentherapie is de holistische benadering. Niet de klacht staat centraal maar het gehele lichaam en de houding van het lichaam. Cesar/Mensendieck is de algemene en tevens bekendste vorm van oefentherapie. Bewegingsoefeningen worden op maat gemaakt en zijn makkelijk toe te passen in het dagelijks leven. Het doel van oefentherapeuten is mensen met klachten op een andere, betere manier te laten bewegen zodat klachten ook op langere termijn wegblijven.

Welke vragen stel je aan een oefentherapeut?

We hebben allemaal wel eens last van stress of angst. Maar wat als deze gevoelens omslaan in lichamelijke klachten? Een afspraak bij een oefentherapeut kan een oplossing bieden. Herken je je hier in? En heb je een vraag over de behandelmethoden van oefentherapie? Of vraag je je af of jij met jouw klacht beter terecht kunt bij een fysiotherapeut of oefentherapeut? Kijk bij eerder gestelde vragen of stel je vraag hier zelf aan de solvo expert.