Neurologie

Vraag stellen aan een neuroloog?

Wil je een vraag stellen aan een neuroloog? Of wil je eerder gestelde vragen aan de neuroloog lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak!

Wat is neurologie?

Neurologie is het vakgebied gespecialiseerd in klachten en aandoeningen aan de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen en spieren. Een neuroloog zal eerst een lichamelijk onderzoek doen. Hierbij onderzoekt de neuroloog je mentale toestand, de functie van je hersenzenuwen, je kracht en coördinatie, je reflexen en je zintuiglijke vermogens. Neurologen voeren ook vaak beeldvormend onderzoek uit, waarmee het lichaam van binnen wordt bekeken. Voorbeelden zijn een CT-scan, MRI-scan en een EEG (elektro-encefalogram). Neurologische klachten en aandoeningen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, dubbel zien of verlammingsverschijnselen. Verder behandelt een neuroloog onder andere mensen met een beroerte, Parkinson, dementie en spierziekten. 

Welke vragen stel je aan een neuroloog?

Wil je meer weten over de oorzaak, behandeling en eventuele gevolgen van neurologische klachten? Bekijk eerder gestelde vragen aan de solvo expert op dit gebied. Heb je zelf een vraag? Misschien heb je regelmatig hoofdpijn of ben je vaak duizelig? Stel je vraag hier!