Longgeneeskunde

Vraag stellen aan een longarts?

Wil je een vraag stellen aan een longarts? Of wil je eerder gestelde vragen aan de longarts lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak! 

Wat is longgeneeskunde?

Longgeneeskunde is het specialisme dat zich richt op onderzoek en behandeling van aandoeningen aan de luchtwegen, longen, longvliezen en ademhalingsregulatie. Aandoeningen die longartsen behandelen zijn astma en COPD, longontstekingen, tuberculose en longkanker. Ook slaap- en snurkgerelateerde stoornissen worden onderzocht en zo nodig behandeld. Er wordt, afhankelijk van de klachten, een longfunctieonderzoek uitgevoerd. Uit diverse ademhalingsoefeningen moet blijken wat de conditie van de longen is en welke behandeling hier bij aansluit. Vervolgens stelt een longarts een behandelplan op, geeft de arts voorlichting over een gezonde leefstijl of schrijft hij/zij (inhalatie)medicatie voor. Bij longkanker zijn behandelingen als radiotherapie, immunotherapie of een operatie van toepassing.

Welke vragen stel je aan een longarts?

Zijn er klachten die je niet helemaal vertrouwt? Heb je bijvoorbeeld een fluitend geluid bij het ademhalen of ben je kortademig? Het kunnen symptomen zijn van een aandoening aan je luchtwegen of longen. Je bent niet de enige met dit soort klachten. Wellicht kan je het antwoord op je vraag terugvinden bij de eerder gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Wacht dan niet langer en stel je vraag hier aan een solvo expert.