Slikproblemen

Wat zijn tips om meer eetlust te krijgen als je een gebit hebt?

Ik heb sinds 2 jaar een volledig vals gebit dus onder en boven. Daardoor heb ik geen smaak meer van mijn eten waardoor ik gewoon geen zin heb in eten. Daarbij heb ik ook wel eens slikproblemen. Kunnen jullie mij misschien een goede tip geven om terug eetlust te krijgen

Vrouw (50) adegem

Antwoord van de expert (1)

Beste mevrouw, Dat is zéker vervelend! Verstandigste is om een logopedist te consulteren aangezien slikklachten slecht voor uw gezondheid kunnen zijn: zo loopt u eerder kans op longontsteking bijvoorbeeld. Ook is er kans dat u niet graag met anderen samen eet en dus in sociale situaties afzondering zoekt. Dat kan echt verbeteren! Vaak werkt een logopedist vaak nauw samen met andere zorgverleners zoals diëtisten, iets dat u ook kan helpen uw mogelijkheden en smaak verbeteren. Blijf er niet mee lopen, maar vraag uw huisarts naar een goed bekend staande logopedist in uw omgeving, of zoek in uw woonplaats een praktijk en leg het probleem voor. U bent echt niet de enige! Ik wens u heel veel meer eetplezier toe en wil ik danken voor het feit dat u uw vraag voorlegt: de eerste stap is gezet! 

Debby Mureau, stemcoach
Debby Mureau Logopedist

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.