Kindergeneeskunde

Vraag stellen aan een kinderarts?

Wil je een vraag stellen aan een kinderarts? Of wil je eerder gestelde vragen aan de kinderarts lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak!

Wat is kindergeneeskunde?

Kindergeneeskunde is een specialisatie in de medische zorg voor kinderen vanaf 3 maanden tot 18 jaar. Het is een apart specialisme omdat kinderen andere ziekten kunnen hebben dan volwassenen en symptomen bij kinderen erg leeftijdsafhankelijk zijn. Bovendien spelen de groei en ontwikkeling een belangrijke rol in de behandeling van klachten. Kinderartsen houden zich bezig met het onderzoeken en behandelen van lichamelijke klachten en groei-, ontwikkelings- of gedragsstoornissen. Voorbeelden van klachten zijn zindelijkheidsproblematiek, voedingsproblematiek, astma, infectieziekten, diabetes en nieraandoeningen. Tot slot zijn kinderartsen betrokken bij het geven van psychosociale zorg. Kinderartsen verlenen deze zorg bij onderwerpen als overgewicht, alcohol- en drugsmisbruik of verdenking van kindermishandeling.  

Welke vragen stel je aan een kinderarts?

Heeft je kind moeite om zindelijk te worden en heb je alles al geprobeerd? Heeft je kind koorts en maak je je zorgen? Is er bij je kind diabetes vastgesteld maar vindt hij of zij het lastig hiermee om te gaan? Voor informatie of advies kun je de antwoorden op eerder gestelde vragen bekijken. Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag zelf aan een solvo expert.