Eczeem

Wat kan ik doen tegen de hardnekkige uitslag op mijn rug, armen en gezicht als antibiotica niet helpt?

Ik heb al jaren veel last van uitslag op mijn rug, armen en zelfs vaak in mijn gezicht. Door te zonnebanken verdoezel ik dat een beetje, hetgeen mij nu al een tijdje flink op mijn zenuwen gaat werken. Twee weken terug naar dokter geweest, voor 1 week flucloxacilline 3 x p/d 500 mg gekregen. Daarna terug naar dokter geweest, 1 week extra gekregen maar 4 x p/d hetzelfde. Toch zien ik en mijn vrouw weinig verbetering. Wat zijn de mogelijkheden nu nog om wat te doen?

Man (56) Alphen aan de Rijn

Antwoord van de expert (1)

Dank voor je vraag! Van de huisarts heb je een antibioticum gekregen welke zodoende bacteriën doodt. Wanneer het medicijn niet werkt binnen de verwachte periode kan het zijn dat de uitslag/huidaandoening wellicht iets anders is waarbij geen bacteriën aanwezig zijn. Mijn advies is om terug te gaan naar de huisarts.

Nathalie Dorlas, huidtherapeut
Nathalie Dorlas Huidtherapeut Huidkliniek Dorlas

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.