Acne

Werkt een TCA peeling ook bij acne?

Ik vraag me af of een TCA peeling ook aan te raden is bij acne? Ik ben 31 jaar en ik heb elke dag wel een of meerder puistjes. Ontzettend vervelend en ik zou zo graag een keer een egale huid hebben. Zou een TCA peeling daar de oplossing voor kunnen zijn of heeft u een ander advies?

Vrouw (31) Amsterdam

Antwoord van de expert (1)

Een TCA peeling werkt op basis van trichloorazijnzuur en vernietigt als het ware de cel. De huid wordt daardoor gedwongen om een nieuwe huidlaag te maken. Deze peeling is daarom voornamelijk geschikt voor littekens/fijne lijntjes en eventueel pigment. Bij acne zou ik eerder een peeling op basis van salicylzuur inzetten. Dit zuur is vetoplosbaar en daarmee zeer geschikt voor de vette (acne) huid. Een TCA is dus wel zeer effectief voor huidverbetering.

Nathalie Dorlas, huidtherapeut
Nathalie Dorlas Huidtherapeut Huidkliniek Dorlas

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.