Acne

Mijn gezicht zit onder de puistjes en acne. Clindamycine gel van de huisarts werkt niet. Wat kan ik doen?

Ik ben 24 en heb af en aan last van acne. Vaak heel veel kleine puistjes en tussendoor een aantal bij elkaar waardoor mijn hele voorhoofd en soms de rest van m'n gezicht eronder zit. Ik heb van de huisarts clindamycine gel gekregen. Dit gebruik ik al heel lang maar zie geen verschil. Verder ben ik nierpatiënt en dialyseer ik.

Vrouw (24) Harmelen

Antwoord van de expert (1)

Dank voor je vraag! Probeer eens te achterhalen waar de acne vandaan kan komen. Wanneer je dit achterhaalt kan je het gemakkelijker behandelen. Voeding kan bijvoorbeeld van invloed zijn; melkproducten en voeding met een hoge suikerwaarden. Neem je producten eens onder de loep; zijn dit producten die de huid te vet of te droog maken? Zorg ervoor dat je een milde reiniging gebruikt, een hydraterende crème en een exfoliant. De exfoliant op basis van salicylzuur werkt in op de dode huidcellenlaag waardoor deze afschilfert. Puistjes en mee-eters hebben daardoor minder kans op te komen zetten.

Nathalie Dorlas, huidtherapeut
Nathalie Dorlas Huidtherapeut Huidkliniek Dorlas

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.