Acne

Hoe kun je een droge/gevoelige huid het best verzorgen?

Ik heb elke dag last van rode wangen. Ik heb dit nu al een aantal jaren. Ik heb een erg droge/gevoelige huid. Hoe kan ik mijn huid het beste verzorgen?

Vrouw (21)

Antwoord van de expert (1)

Wanneer je last hebt van een rode/gevoelige huid raad ik je aan niet te agressieve producten te gebruiken. Een milde reiniging, een hydraterende crème en een goede zonnebescherming is belangrijk. Producten zonder parfum zijn aan te raden in verband met de gevoeligheid. Daarnaast zou ik oppassen met het scrubben van de huid aangezien jouw huid makkelijk beschadigd raakt. Indien er ook ontstekingen/puistjes zijn kan het best zijn dat je last hebt van rosacea. Ik raad je aan een afspraak bij de huidtherapeut te maken zodat er een huidanalyse kan worden gedaan. Succes!

Nathalie Dorlas, huidtherapeut
Nathalie Dorlas Huidtherapeut Huidkliniek Dorlas

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.