Acne

Door de overgang heb ik veel last van acne en een slechte huid. Nu krijg ik pigmentvlekken. Wat kan ik doen?

Ik ben een vrouw van 58 jaar en inmiddels door de overgang heen. Nog steeds last van acne en ook al heel veel hieraan gedaan. Schoonheidsspecialiste, microdermabrasie, dermatoloog, antibiotica kuren, crème die de talgproductie vermindert en nog steeds is het heel regelmatig een ramp. Op dit moment gebruik ik cbd creme en dit lijkt iets rust aan de huid te geven. Inmiddels heb ik verschillende "gaten" in mijn gezicht zitten en tot overmaat van ramp komen er nu allemaal pigmentvlekken opzetten. Ik ben onderhand wanhopig! Wat kan ik doen?

Vrouw (58) Woerden

Antwoord van de expert (1)

Ik kan me voorstellen dat dit enorm vervelend is. Is de acne nu niet meer actief? Dan kan je de littekens en pigmentvlekken heel goed behandelen met behulp van lasertherapie, peelingen of microneedling. Dit zorgt ervoor dat collageen en elastine worden gestimuleerd en dat er een nieuwe bovenste huidlaag ontstaat. Wat betreft de acne; heb je je voeding weleens onder de loep genomen? Probeer melkproducten en voeding met een hoog suikergehalte te vermijden voor een lange tijd (>6 weken). 

Nathalie Dorlas, huidtherapeut
Nathalie Dorlas Huidtherapeut Huidkliniek Dorlas

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.