Gynaecologie

Vraag stellen aan een gynaecoloog?

Wil je een vraag stellen aan een gynaecoloog? Of wil je eerder gestelde vragen aan de gynaecoloog lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak!

Wat is gynaecologie?

Gynaecologen zijn gespecialiseerd in aandoeningen en afwijkingen van de vrouwelijke geslachtsorganen, vruchtbaarheidsproblemen en de zwangerschap en bevalling. Het behandelen van klachten rond de zwangerschap en bevalling doet een gynaecoloog in samenspraak met de verloskundige. Na een verwijzing van de huisarts kom je bij een gynaecoloog terecht. De gynaecoloog krijgt onder andere te maken met overgangsklachten of de dreiging van een miskraam. Na een gesprek met de gynaecoloog kan een uitwendig of inwendig onderzoek worden gedaan. Bij uitwendig onderzoek kun je denken aan het voelen aan de buik en het bekijken van de uitwendige geslachtsorganen. Bij inwendig onderzoek bekijkt de gynaecoloog de schede en baarmoedermond en voelt aan de baarmoeder, eileiders en eierstokken.

Welke vragen stel je aan een gynaecoloog?

Ben je in verwachting van meer dan één kind en heb je een vraag over de zwangerschap of bevalling? Heb je vragen over een keizersnede? Of heb je last van hevig menstruele bloedingen? Vragen op het gebied van gynaecologie kun je hier stellen aan onze experts. Ook kun je hier de antwoorden terugvinden op eerder gestelde vragen.