Sterilisatie

Mijn eileiders zijn verwijderd. Hoe zeker is het dat ik niet zwanger meer kan worden?

Ik heb afgelopen maandag mijn eileiders laten verwijderen. Hier is voor gekozen omdat wij vijf kinderen hebben en klaar zijn met onze kinderwens. Ik ben 38 jaar. Nou vraag ik me af: kan er toch nog een zwangerschap ontstaan? Is het mogelijk dat er een eicel bevrucht wordt?

Voor de duidelijkheid: ik wil dit niet. Hoe zeker is mijn sterilisatie? Kan er bijvoorbeeld een buitenbaarmoederlijke zwangerschap ontstaan? Mijn eileiders zijn dus verwijderd en waar ze zaten is het dichtgebrand. Ik vind het toch wel spannend.... Hoe zeker mag ik zijn dat ik inderdaad niet meer zwanger zal raken? Wat zou er bijvoorbeeld 'mis' kunnen gaan? Kan er zaad bij het eitje komen?

Vrouw (38)

Antwoord van de expert (1)

De eileiders zijn dichtgebrand en blijven vrijwel altijd gesloten. 100% zekerheid is er nooit, maar wil je zeker weten of ze dichtzitten kun je een controle-HSG-foto overwegen.

Roosevelt Kliniek, voor o.a. Gynaecologie en Dermatologie
Roosevelt Kliniek Expert in o.a. Gynaecologie en Dermatologie

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.