Geriatrie

Vraag stellen aan een geriater?

Wil je een vraag stellen aan een geriater? Of wil je eerder gestelde vragen aan de geriater lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak!

Wat is geriatrie?

Een ander woord voor geriatrie is ouderengeneeskunde. Dit specialisme richt zich specifiek op de behandeling van klachten van oudere mensen, veroorzaakt door veroudering. Vaak hebben ouderen last van een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. Dit zorgt voor een complex ziektebeeld. Bovendien zijn ouderen kwetsbaar en herstellen minder snel van een ziekte. De verschillende aandoeningen waar ouderen mee te maken krijgen zijn onder meer mobiliteitsstoornissen, dementie, ondervoeding, incontinentie en verwardheid. 

Welke vragen stel je aan een geriater?

Gebruik je meerdere medicijnen tegelijkertijd en heb je het idee dat dit klachten veroorzaakt? Ben je al een aantal keer gevallen en vraag je je af hoe dit voorkomen kan worden? Voel je je eenzaam en weet je niet hoe je dit gevoel kan verminderen? Of ben je bang dat een van je ouders of een familielid mogelijk dementie heeft? Wellicht kan een solvo expert je helpen door je vragen over deze en andere ouderdomsklachten te beantwoorden.