Voetklachten

Ik heb na ongeveer 60 km fietsen last van mij tenen, wat kan het zijn?

Geachte, Ik heb tijdens het fietsen na ongeveer 60 km last van pijn in mijn tenen. Als ik mijn schoenen uit doe en mijn tenen masseer dan is het weer voor een tijdje gedaan, maar dan komt de pijn terug. Ik heb het alleen tijdens het fietsen.

Man (62)

Antwoord van de expert (1)

Goedemorgen! Bedankt voor je vraag. Met deze informatie lijkt het er op dat er mogelijk een probleem in de doorbloeding ontstaat na deze inspanning. Het zou door de schoenen kunnen komen of door de stand van de voeten op de pedalen. Probeer eens te fietsen met andere schoenen of met regelmaat de positie op de pedalen te veranderen. Als dit onvoldoende verbetering geeft zou ik langs de podoloog gaan. Aangezien je er pas na 60 km last van krijgt lijkt het mij onwaarschijnlijk dat er op mijn vakgebied iets gedaan kan worden. Succes!

Robbin Pieterse, fysiotherapeut
Robbin Pieterse Fysiotherapeut Profess Fysio

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.