Fysiotherapie

Vraag stellen aan een fysiotherapeut?

Wil je een vraag stellen aan een fysiotherapeut? Of wil je eerder gestelde vragen aan de fysiotherapeut lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak! 

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor lichamelijke klachten aan ons bewegingsapparaat. Belangrijke lichaamsonderdelen van het bewegingsapparaat zijn botten, spieren, gewrichten en pezen, maar ook gewrichtsbanden, kraakbeen en bindweefsel. Klachten komen dus vaak voor bij hele vanzelfsprekende, dagelijkse bewegingen of een verkeerde houding van het lichaam. Met speciale oefeningen stimuleert de fysiotherapeut de bewegingsmogelijkheden van je gewrichten. Ook doe je oefeningen om de spierkracht te vergroten. Thuisoefeningen en massages zijn aanvullende onderdelen van de behandelmethode.

Lees meer over fysiotherapie.

Welke vragen stel je aan een fysiotherapeut?

Heb je misschien last van tintelingen in je handen of een gevoel van spanning in je nek? Bekijk dan hieronder de antwoorden op vragen die door anderen gesteld zijn. Wellicht kun je hier het antwoord terugvinden. Zo niet, laat dan jouw vraag beantwoorden door een solvo expert! Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over klachten die je ervaart aan je gewrichten of spieren. Wil je bepaalde spierversterkende oefeningen thuis toepassen? Ga dan niet zelf aan de slag, maar vraag suggesties aan de fysiotherapeuten bij solvo. Als je twijfelt of een consult bij de fysio jouw klachten kan verhelpen, kun je dit ook met een expert bespreken.