Rugklachten

Nekklachten, schouderklachten en rugklachten door grote borsten?

Hallo, Sinds enige jaren heb ik heel veel last van mijn nek, schouders en sinds kort ook mijn rug. Ook heb ik in verhouding met de rest van mijn lichaam heel grote hangende borsten. Ik heb nu cupmaat 75D. Ik ben 1,66 lang en weeg 59 kg. Ik ben dus vrij slank en zulke grote borsten vallen goed op en zijn niet fijn. Ook heb ik pijn aan mijn borsten als ze op en neer gaan tijdens het sporten of als ik erin knijp. Zouden mijn rugklachten, nekklachten en schouderklachten komen doordat ik heel grote borsten heb?

Antwoord van de expert (2)

Dat is heel goed mogelijk. Zeker kleine tengere vrouwen met grote borsten kunnen daar veel last van hebben. Met name nek en schouderklachten kunnen door een borstverkleining sterk verminderen. De lage rugklachten kunnen ook een ander oorzaak hebben. Het is wel verstandig om dit door een arts in het ziekenhuis te laten beoordelen. Ik zou niet snel voor een privékliniek kiezen, aangezien ze sneller geneigd zijn in te grijpen.

Fysio For You, fysiotherapiepraktijk
Fysio For You Fysiotherapiepraktijk

Ja, dat kan zeker. Zaak is om dan de rug/nek en schouder spieren te gaan trainen zodat deze sterker en belastbaarder worden. Dan zult u op termijn minder hinder mogen verwachten.

Fysiotherapie de Hunze, fysiotherapeuten
Fysiotherapie de Hunze Fysiotherapiepraktijk

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.