Rugklachten

Komen de tintelingen bij mijn schouderbladen door mijn gebroken rug?

Ik heb enige tijd geleden mijn rug gebroken en na 8 weken bedrust en brace heb ik het traject bij een fysiotherapeut helemaal doorlopen. Sinds een maand heb ik opeens tintelingen en een brandend gevoel onder mijn schouderbladen. Ik lig er 's nachts van wakker, ondanks de morfinesulfaat. Kan dit nog te maken hebben met de breuk, de breuk zat op L1.

Vrouw (60)

Antwoord van de expert (1)

Hoewel tintelingen vaak het gevolg zijn van geïrriteerde zenuwen en zenuwen bij een gebroken rug natuurlijk gemakkelijk in de knel kunnen komen, is het toch niet waarschijnlijk dat de tintelingen van de breuk komen, omdat de tintelingen te hoog zitten. Het is waarschijnlijker dat de tintelingen voortkomen uit overbelasting van de bovenrug. Immers de bovenrug heeft gedurende het herstel van de breuk meer moeten doen dan anders. Het lijkt mij verstandig terug te gaan naar je fysiotherapeut en hem/haar je probleem voor te leggen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Frits Voorneveld, fysiotherapeut
Frits Voorneveld Fysiotherapeut Fysiotherapeutisch Instituut Voorneveld

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.