Rugklachten

Ik heb al 4 weken stekende, lage rugpijn, wat kan ik hieraan doen?

Ik heb op dit moment last van een stekende, lage rugpijn. De klachten duren al zo'n 4 weken en sinds 2 weken zit ik thuis. De huisarts heeft zowel rechts als links gekraakt, maar de pijn is er nog steeds. Ik gebruik Tolperison-HCI dura 50 mg en ik ben sinds gisteren gestopt met ibuprofen 600 mg om te kijken of het daadwerkelijk minder wordt.

Helaas was er vanochtend al bij de kleinste beweging een enorme steek. Graag zou ik advies willen over wat ik nu verder zou kunnen doen, zodat ik weer aan het werk kan. Hiervoor moet ik in ieder geval 1 uur in een auto kunnen zitten.

Vrouw (49)

Antwoord van de expert (1)

Acute lage rugpijn komt helaas erg veel voor. In het grootste gedeelte van de gevallen gaat het echter na een periode van 4 tot 8 weken weer over. Het beste om te doen in die periode is zo actief als mogelijk te blijven door gebruik van pijnstillers en eventueel met hulp van een fysiotherapeut.

Als je al 4 weken toch forse klachten hebt zonder verbetering zou ik dat nogmaals met je huisarts bespreken.

Frank Wille, fysiotherapeut
Frank Wille Pijnspecialist

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.