Knieklachten

Wat te doen tegen hevige pijn 's nachts na een knieprothese?

ik heb twee weken geleden een volledige knieprothese gekregen. Nu valt het met de pijn overdag wel mee, ik slik dan alleen diclofenac 5 mg en paracetamols. Maar 's nachts slaap ik helemaal niet, ik heb alleen maar een vervelende, hevige pijn in mijn kuit die niet weg gaat of minder wordt. Voor de nacht slik ik oxycodon 10 mg en één diclofenac 5 mg. Ik heb nu al zeven dagen achter elkaar niet meer geslapen. Wat zou ik hier aan kunnen doen? Andere medicatie? Want die oxycodon helpt echt helemaal niets.

Vrouw (60) Venlo

Antwoord van de expert (2)

De kuitpijn die je beschrijft kan een complicatie van de operatie zijn. Zeker als de kuit ook gezwollen en eventueel rood is, adviseer ik direct contact met een arts op te nemen.

Fernand van der Doelen, fysiotherapeut
Fernand van der Doelen Fysiotherapeut FysioSupport

Als je al zeven nachten niet geslapen hebt, ondanks de pijnstillers, lijkt een telefoontje naar de orthopeed of orthopedisch assistent van uw ziekenhuis een goed idee.

Fysiotherapie Culemborg
Fysiotherapie Culemborg Fysiotherapiepraktijk

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.