Knieklachten

Hoe lang blijf je last houden van een gekneusde knie?

Vier maanden geleden heb ik mijn knie ongelukkig gestoten. Ik moest naar een klant, dus ben per direct doorgelopen. Dit lukte omdat ik hoge hakken aanhad en daardoor m’n knie weinig hoefde te buigen. Bij klant gezeten, toen ik opstond en mijn knie boog schoot het er volledig in. Kon daarna ondanks hakken en geen kniebuigingen niet meer normaal lopen.

Op aanraden van assistente huisarts twee dagen met ijs in de weer geweest. Kon er niet op lopen en heb de trap gemeden. Als het elke dag een beetje beter ging hoefde ik niet te komen. Zeer slecht geslapen deze dagen. Lopen, liggen, alles deed pijn, maar er zat wel een beetje verbetering in. Na een week kon ik redelijk op m’n been staan, kon ik m’n been weer enigszins buigen en mijn voet redelijk plat op de grond zetten.

Nu maanden later sta ik na een nacht rust zonder pijn op, maar zodra ik in beweging ben (buigen/traplopen) komt de pijn gedurende de dag weer terug en wordt steeds erger. De knie voelt stijf en dik aan, doet pijn en de laatste dagen voelt mijn onderbeen ook stijf en dik aan. Nu heb ik begrepen dat het herstel van een (gekneusde) knie heel lang kan duren, maar hoelang is normaal?

Antwoord van de expert (1)

Het lijkt dat er op dat er toch meer aan de hand is als alleen een kneuzing, ik u verhaal zo lees. Via de huisarts kunt u eventueel verwijzing voor verder onderzoek aanvragen, of u kunt eerst contact opnemen met een fysiotherapeut om onderzoek naar de knie te laten doen.

Fysiotherapie de Hunze, fysiotherapeuten
Fysiotherapie de Hunze Fysiotherapiepraktijk

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.