Kaakproblemen

Wat kan ik doen tegen een vastzittende kaak?

Ik heb sinds een tijd last van een vastzittende kaak. Als mijn mond dicht zit, of een beetje open staat en ik moet gapen of iets dergelijks, krijg ik mijn mond niet ver open. Ik moet dan eerst met mijn vinger op een plekje vlak bij mijn oor drukken, hoor dan een knak en ik kan hem weer normaal open doen. Heb vaak last van oorpijn aan die kant, hoor mijn kaak schuren en kraken bij bewegingen en het doet pijn als ik hem open doe en hij wil niet verder. Hoe kan dit opgelost worden?

Vrouw (17)

Antwoord van de expert (1)

Dit klinkt als CMD, oftewel CranioMandibulaire Dysfunctie. In je kaakgewricht zit een soort van meniscus die meebeweegt. Soms beweegt deze niet mee en kan het zijn dat je de kaak niet goed kan openen of sluiten. Je kan voor dit probleem naar een manueeltherapeut gaan die ervaring heeft met kaken of een craniofasciale therapeut. Zij zullen samen met jou dit probleem aanpakken.

Robbin Pieterse, fysiotherapeut
Robbin Pieterse Fysiotherapeut Profess Fysio

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.