Kaakproblemen

Hoe is schade aan het blijvend gebit door tandenknarsen te voorkomen?

Mijn dochter van 7 doet aan tandenknarsen. Nu ze haar blijvend gebit krijgt maken we ons zorgen over blijvende schade. Wat kunnen we nu voor haar doen?

Man (45) beek

Antwoord van de expert (3)

Ik ben geen specialist op dit gebied, maar ik weet dat er een soort bitjes zijn die de tanden kunnen beschermen. Dit lijkt mij echter alleen het beperken van de schade.

Om de oorzaak te vinden en dit aan te pakken kan een orofaciaal therapeut wellicht van dienst zijn. Dit zijn fysiotherapeuten met een specialisatie op kaakgebied. U kunt ook eventueel bij een (andere) tandarts langs gaan om advies te vragen, wellicht dat zij een goed advies kunnen bieden.

KennemerFysio, fysiotherapeuten
KennemerFysio Fysiotherapiepraktijk

Dit valt helaas wel echt onder het gebied van de tandarts. Een gespecialiseerde kaakfysiotherapeut kan iets voor uw dochter betekenen indien ze kaakklachten ondervindt, maar in dit geval lijkt het meer aan de tandarts, omdat uw vraag gaat over schade aan het gebit.

Misschien kunt u advies vragen aan een andere tandarts binnen dezelfde praktijk? Vaak kan er een bitje worden gemaakt om de tanden te beschermen of iets dergelijks. Ik hoop dat dit u verder helpt!

FysioHolland
FysioHolland Fysiotherapiepraktijk

Mijns inziens is het beste om een logopediste en/of een tandarts te raadplegen. 

Fysiotherapie de Hunze, fysiotherapeuten
Fysiotherapie de Hunze Fysiotherapiepraktijk

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.