Heupklachten

Wat te doen bij terugkerende heuppijn?

Ik heb pijn in mijn heup. Heb al vaak een spuit gehad van de huisarts voor slijmbeurs ontsteking. Wat te doen?

Vrouw (50) Helmond

Antwoord van de expert (3)

Pijn in de heup is vervelend. Ik vermoed dat het gaat om pijn aan de buitenzijde van het been, waar je het bot kan voelen? Dikwijls gaat het hier om een trochantor major pijnsyndroom. Uiteindelijk ligt het complexer dan een heupontsteking of slijmbeursontsteking, echter is de manier om er af te komen makkelijker uit te leggen. Een fysiotherapeut met verstand van pijn syndromen, zoals een psychosomatische fysiotherapeut, zal je het werkingsmechanisme vertellen en oefeningen/activiteiten met je doornemen waardoor de pijn zelf minder wordt. Dit zal leiden tot positieve resultaten.

Roland Reezigt, fysiotherapeut
Roland Reezigt Fysiotherapeut Expertise Centrum Eerstelijns Zorg

De spuiten hielpen immers niet, dus een volgende spuit zal ook niet helpen. Wij raden u aan een fysiotherapeut te bezoeken. Zij kunnen u verder helpen met behandelingen, oefeningen en adviezen.

Fysiotherapie Culemborg
Fysiotherapie Culemborg Fysiotherapiepraktijk

De slijmbeurs in de heup kan door vele factoren ontstaan. Als de spuit bij de huisarts niet afdoende werkt dan geef ik u graag het advies om een eens naar een fysiotherapeut te gaan. Een manueel therapeut is gespecialiseerd in het bewegen van alle gewrichten en de wervelkolom. Mogelijk komen de klachten voort doordat de rug niet goed beweegt of het bekken misschien niet rechtstaat. Ook is het mogelijk dat een verkeerde houding en/of een looppatroon klachten veroorzaken doordat de heupregio overbelast raakt. Uw fysiotherapeut kan u uitleggen waarom uw slijmbeursontsteking in de heup terugkomt en samen met u een behandelplan opstellen.

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.