Chronische pijn

Wat kan de oorzaak zijn van chronische pijn in mijn schouder?

Al jaren heb ik pijn in mijn schouder. Enkele malen een injectie gehad i.v.m. slijmbeurs. Op de echo lichte artrose te zien. Nu al acht maanden fysio. Klachten wisselen maar vaak nog veel pijn en belemmering. De blokkades in de spieren heb ik behandeld met dry needling, maar ik kom maar niet van de klachten af.

Heb met de fysio over het doorsturen naar orthopeed gesproken. Maar hij denkt toch echt dat het door spanningen en psychische oorzaken komt en blijft " zeuren". Wat denkt u en wat is uw advies?

Vrouw (49) Putten

Antwoord van de expert (2)

Beste mevrouw, Het klopt dat spanningen voor klachten kunnen zorgen en de bestaande klachten van uw schouder kunnen provoceren. Maar een extra onderzoek naar de bestaande klachten is goed mogelijk en kan misschien nieuwe inzichten geven voor de therapie. Dat kan bij de fysiotherapeut, gespecialiseerd in schouderklachten of via de huisarts die u kan doorverwijzen naar een orthopedisch chirurg.

Groet, 

FysioHolland
FysioHolland Fysiotherapiepraktijk
Beste Vragensteller, Het komt best vaak voor dat schouderklachten lang bestaan. Als ik naar uw medicijnen en andere klachten kijk is de kans groot dat het begrijpelijk is dat uw fysio denkt dat een groot deel van de pijn hier uit voortkomt. Ik heb er altijd wel moeite mee als klachten geheel op psychische oorzaken worden afgeschreven. Stress en psychische problemen kunnen reeds bestaande pijn wel behoorlijk versterken. Na acht maanden fysiotherapie denk ik dat het verstandig is een goed beeld te krijgen van de aard en ernst van de afwijkingen in de schouder. Een echo laat helaas niet alles zien. Ik begrijp u volkomen als u graag het oordeel van een orthopeed hoort. Hoe erg is de artrose en zijn er misschien nog andere problemen in het gewricht. Als u dit weet en u weet de behandelmogelijkheden, dan kunt u met de orthopeed en uw fysio overleggen welke behandeling, met in acht neming van al uw andere problemen, psychisch en lichamelijk, de meeste kans op succes heeft. Mijn advies is, zoek een orthopeed, die zich heeft gespecialiseerd in schouderklachten en vraag hem/haar om advies. Veel succes,
Frits Voorneveld, fysiotherapeut
Frits Voorneveld Fysiotherapeut Fysiotherapeutisch Instituut Voorneveld

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.