Chronische pijn

Kan aangezichtspijn operatief opgelost worden?

Mijn moeder van 67 heeft sinds een jaar als gevolg van een wortelkanaalbehandeling ontzettend veel last van aangezichtspijn. Ze kan niets meer, heeft dag en nacht onafgebroken heel veel pijn en ligt deze week continu op bed. Ze heeft verschillende medicijnen gekregen en geprobeerd. Medicatie helpt slechts voor een klein deel en door de bijeffecten is ze de hele dag duizelig en warrig. Ik ben heel bang dat ze dit niet langer trekt. Over 6 weken krijgt ze pas een MRI, maar de arts heeft gezegd dat de kans heel klein is dat ze daar iets op zullen zien.

Ik heb op internet gezocht maar vind alleen maar wanhopige verhalen van mensen op zoek naar een oplossing voor deze pijn. Ik wil niet dat de pijn onderdrukt wordt, ik wil haar definitief verlost zien van deze pijn! Ze heeft haar hele leven klaargestaan voor anderen, en nu krijgt ze dit. Heeft iemand ervaringen met opereren, het weghalen van zenuwen, doorsnijden van zenuwknopen enzovoorts?

Man (67)

Antwoord van de expert (1)

De beste plek om te zoeken naar antwoord op deze vraag is de pijnpoli van een ziekenhuis. Die zijn bekend met dit soort vragen. Maar de aangezichtspijn is vaak een lastig te verhelpen probleem. Ik wens uw moeder (en u) veel sterkte en succes bij uw zoektocht naar een oplossing.

Met vriendelijke groet, Gideon de Haan MHD Psychosomatisch Fysiotherapeut.

FysioHolland
FysioHolland Fysiotherapiepraktijk

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.