Chronische pijn

Beschadigde zenuw C8: pijn in nek, schouder, arm en tinteling in de hand. Wat te doen?

Ik heb pijn in mijn arm, schouder en nek. In de loop van de tijd is de pijn alleen maar meer geworden. De pijn is vooral links. Soms wil ook rechts klachten geven, maar dit komt niet vaak voor. Bij alles wat ik doe, vooral met zittend werk met mijn armen krijg ik pijn. De arm wordt bij aanraken overgevoelig, de hand begint te tintelen, vaak gaat ook de schouder pijn doen. Er is dan geen houding te vinden die de pijn weghaalt. Tegenwoordig sta ik elke morgen op met pijn wat soms na een uur weggaat, maar soms ook de hele dag blijft zeuren. Op dit moment loop ik bij de pijnpoli, maar ook hier heb ik nog geen resultaat behaald. Ben ook al bij de neuroloog, chirurg en orthopeed geweest en heel veel therapie gehad (fysiotherapie, mensendieck, manueel). Niks helpt. Op dit moment zit ik zelfs in de ziektewet. Volgens het spieronderzoek heb ik een beschadigde zenuw, C8, zeggen de specialisten. MRI en röntgen laten niks bijzonders zien volgens de neuroloog. Kent u dit? Ik weet het zelf eigenlijk even niet meer. Het lijkt of de zenuw niet wil herstellen.

Antwoord van de expert (1)

Hier heb ik helaas geen ervaring mee, vooral omdat de aard van de beschadiging mij nu niet duidelijk is. De pijnpoli en een psychosomatische fysiotherapeut lijken mij de juiste route op basis van de gegeven informatie. 

Caspar Mylius, fysiotherapeut
Caspar Mylius Fysiotherapeut Expertise Centrum Eerstelijns Zorg

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.