Vitaminetekort

Waarom zijn mijn fosfaatwaardes veel te laag?

Waarom zijn mijn fosfaatwaardes veel te laag? Ik heb vandaag mijn labuitslag opgehaald. Ik heb een afwijkende uitslag van de fosfaat, deze is 0.46 en hoort tussen 0.90 en 1.50 te zijn. Erg laag dus! Mijn huisarts is op de hoogte, maar wist zich geen raad. Verder ben ik helemaal gezond, en de rest van de waarden waren goed. Wat kan het zijn? Wat kan ik doen?

Antwoord van de expert (1)

Vervelend dat je huisarts hier geen raad mee weet. Je zou hem/haar kunnen wijzen op deze informatie die ik vond op internet: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/66663-fosfor-fosfortekort-symptomen-oorzaak-en-behandeling.html Ik ben diëtist en geen arts. Dit zul je echt met je huisarts moeten bespreken en misschien is verder onderzoek nodig. 

Ingrid Eijssink, diëtiste
Ingrid Eijssink Diëtist Matoeta

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.