Vitaminetekort

Waarom mag ik vitamine B12 en magnesium niet samen slikken?

Een kennis van mij moet met magnesium stoppen omdat ze (ook) vitamine B12 slikt (ze heeft zenuwpijnen en fibromyalgie). Dat zou niet samen mogen. Nu is het geval dat ik ook magnesium én B12 gebruik (als hulpmiddelen bij CRPS en fibromyalgie). Kunt u mij uitleggen hoe dit zit?

Vrouw

Antwoord van de expert (1)

Dit is een ingewikkelde vraag. Belangrijk is te weten hoeveel jouw kennis gebruikt van magnesium en vitamine B12 en wie haar die adviezen geeft. Zover mij bekend hebben magnesium en vitamine B12 geen interactie met elkaar. Bij het gebruik van supplementen is het sowieso raadzaam daar voorzichtig mee te zijn en ze onder begeleiding te gebruiken van een specialist (bijvoorbeeld een orthomoleculair arts). Ook is het raadzaam de behandelend arts op de hoogte te stellen van het gebruik van supplementen. Succes.

Ingrid Eijssink, diëtiste
Ingrid Eijssink Diëtist Matoeta

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.