Vitaminetekort

Kan je lysine samen met vitamine C of multivitaminen slikken?

Hallo, kan je lysine samen met vitamine C of multivitaminen slikken? Dank je wel alvast. 

Vrouw (42) Maas en Waal

Antwoord van de expert (3)

Goedemiddag,

Wat onduidelijk in de vraag is: Wat is Lysine? Het is namelijk een aminozuur en het wordt ook wel aangegeven als ibuprofen lysine. Voor beide geldt dat het samen mag met vitamine C of een multivitaminen. Maar: bij het gebruik van medicatie altijd overleggen met de voorschrijvend arts of apotheker.

Met vriendelijke groeten,

Hallo, Hier vindt je veel informatie over het gebruik van l-lysine. https://www.orthokennis.nl/nutrienten/Lysine Vitamine C werkt ongeveer hetzelfde en verbeterd de weerstand. Lysine daarentegen werkt heel goed bij koortslip. Je kunt het dus goed samen slikken. Succes!
Ingrid Eijssink, diëtiste
Ingrid Eijssink Diëtist Matoeta
Vitamine C heeft een beschermend effect op het lysine-gehalte in het lichaam. Dit is positief, dus kun je gerust vitamine C en/of een multivitaminen naast de lysine gebruiken.
Trudy Tolkamp, diëtiste
Trudy Tolkamp Diëtist

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.