Vitaminetekort

Kan ik zomaar de vitamine D drank van mijn vrouw innemen?

Ik heb thuis vier ampullen vitamine D-cura 25.000 ie drank van mijn vrouw. Maar ik denk en weet bijna zeker dat ik vitamine D tekort kom. Omdat ik één uit Noord-Afrika kom en hier bijna nooit buiten ben overdags in verband met angst en paniek en twee de sypthomen heb. Ook die mijn vrouw had toen ze dit voorgeschreven kreeg. Maar mijn probleem is dat ik niet naar de huisarts ga om bloed te laten prikken. Is het schadelijk als ik een ampul van mijn vrouw inneem?

Man (33)

Antwoord van de expert (1)

Wat vervelend dat je last hebt van angst en paniek. Is het mogelijk om hier met iemand over te praten? Een psycholoog zou je hierbij goed kunnen helpen. Omdat je weinig buiten komt en een donkere huid hebt is er een grote kans dat je een tekort aan vitamine D hebt ontwikkelt. Een dosis van 25.000 ie raad ik niet aan om in te nemen zonder dat er ook echt is vastgesteld dat je een deficiëntie hebt. Dit vanwege de hoge dosering. Ik raad aan om te starten met een suppletie van 20 mcg vitamine D. Blijven de klachten aanhouden dan raad ik toch aan om te onderzoeken of er een mogelijkheid is om deze klachten te bepreken met een arts. Heel veel succes.

Marleen van den Berg, diëtist
Marleen van den Berg Diëtist Jasperalblas.nl

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.