Diëtetiek

Vraag stellen aan een diëtist?

Wil je een vraag stellen aan een diëtist? Of wil je eerder gestelde vragen aan de diëtist lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak! 

Wat is diëtetiek?

Diëtisten informeren, adviseren en begeleiden mensen op het gebied van voeding. Een diëtist kan je helpen bij het verantwoordelijk afvallen of aankomen van gewicht of wanneer je je voedingspatroon wilt veranderen. Wegens ziekte, bijvoorbeeld een nierziekte, voedselallergie of diabetes, ben je vaak genoodzaakt bepaalde voedingsstoffen juist wel of niet binnen te krijgen. Een diëtist zal samen met jou een dieetplan opstellen en je begeleiden in het volgen van dit plan.

Lees hier meer over wat diëtisten doen.

Welke vragen stel je aan een diëtist?

Iedereen claimt tegenwoordig wel te weten wat je wel en niet moet eten om een gezond voedingspatroon na te streven. Maar een zorgvuldige aanpak verschilt van persoon tot persoon en per situatie. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de werkzaamheid van bepaalde voedingsstoffen om op een gezonde manier af te vallen? Of misschien ervaar je krampen in je buik direct na het eten? Alle vragen over het effect van voeding op je lichaam kun je hier stellen aan een solvo expert.