Overgewicht

Hoe kan ik mijn stofwisseling laten versnellen?

Sinds mijn 14e worstel ik met mijn gewicht. Ben nu 50. Ik merk dat ik erg traag afval en of tijden stil sta. Ik heb van alles geprobeerd. Eet gezond en van alles wat. (Type weight watchers). Ik kom op zo'n 1200 kcal. Ik sport twee keer per week , 1.5 uur fitness en cardio. Wandel en fiets. Met moeite een pond eraf maar kan ook weken niet afvallen. Het lijkt erop dat mijn stofwisseling heel traag is. Wat kan ik doen om dit te versnellen?

Vrouw (50) Zoetermeer

Antwoord van de expert (1)

Het verbeteren van de stofwisseling is een lastig geval. Dagelijks regelmatig bewegen helpt hierbij. Dat hoeft geen sporten te zijn, maar probeer niet langer dan 1 uur achter elkaar stil te zitten. Daarnaast kan te weinig eten ook zorgen voor een wat tragere stofwisseling. 1200 kcal is vrij weinig. Hebt u al eens overleg gehad met een diëtist? Soms kan een vrij streng koolhydraatbeperkt dieet ook voor verandering zorgen. Ook hierbij kan een goede begeleiding heel fijn zijn. Iedereen heeft 3 uren dieetadvisering in de basisverzekering.

Trudy Tolkamp, diëtiste
Trudy Tolkamp Diëtist

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.