Overgewicht

Ik blijf hangen op mijn gewicht. Hoe val ik verder af?

Ik volg nu een jaar een koolhydraatbeperkt dieet, en dat ging en gaat super. Lekker smaakvol eten en gerechten en dergelijke. Maar nu blijf ik al 4 maanden hangen op mijn gewicht. Ik wil er nog echt 3 kg vanaf hebben....wat te doen?

Vrouw (63) Tilburg

Antwoord van de expert (2)

Ja, dat lijkt bij nagenoeg iedereen te gebeuren. Blijven de centimeters ook gelijk, of is daar nog wel een positieve verandering te zien? U geeft aan dat u sinds kort schildklierhormoon gebruikt. Een schildklier die niet helemaal goed werkt, kan ook flink het afvallen belemmeren. Daarnaast, misschien nog eens heel secuur kijken naar het eetpatroon, klopt dit nog of zijn er heel langzaam weer dingen  'ingeslopen'? Hoe is het met bewegen? Dagelijks voldoende beweging is erg belangrijk en dan bedoel ik de gewone dingen als wandelen en fietsen.

Trudy Tolkamp, diëtiste
Trudy Tolkamp Diëtist

Fijn om te horen dat je in elk geval bent afgevallen met dit dieet. Waarom je nu niet meer afvalt is moeilijk te beantwoorden. Ik ken je persoonlijke situatie niet en weet niet wat en hoeveel je exact eet. Na een bepaalde periode past je lichaam zich aan aan wat je eet, dus mogelijk heb je dat punt inmiddels bereikt. Ik raad je aan eens contact op te nemen met een diëtist. Hij/zij kan samen met jou kijken naar je exacte voedings- en beweegpatroon en aan de hand daarvan kijken of er nog aanpassingen mogelijk zijn aan je dieet om ook de laatste kilo's eraf te krijgen. Groet en succes met de laatste loodjes!

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige
Suzan Tuinier Voedingsdeskundige

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.