Maag- en darmklachten

Wat kan ik doen tegen opboeren?

Ik heb al een jaar lang last van opboeren! Er zit geen maagzuur bij, het is alleen lucht. Het is supervervelend, want het heeft effect op mijn sociale contacten, het me lekker in mijn vel kunnen voelen, relatie, etc. Mijn huisarts en internist kunnen niks vinden.

Sinds die tijd heb ik deze behandelingen gehad qua medicatie: Omeprazol (maagzuurremmer), Maalox (tegen gasophopingen), Primperam/Motilium kuur (voor bewegingsstoornis), Pantozol (tegen maagdarmzweren, terugvloeien van maagsap) en nog een paar anderen waarvan ik de naam niet meer weet, maar met dezelfde doelen als de medicatie van hierboven.

Qua onderzoeken: gastroscopie (geen weefsel afgenomen), echo van de baarmoeder (geen idee waarom), lactose intolerantie ademtest en er is bloed afgenomen voor van alles en nog wat. Qua voeding heb ik zelf gepuzzeld met: geen zuivel, geen bonen, geen uien en geen koolzuurhoudende dranken. Maar nergens kwam iets uit wat hier nu de oorzaak van kan zijn, en het belangrijkste: hoe dit opgelost kan worden. Heeft u een idee wat ik hier tegen kan doen?

Antwoord van de expert (1)

Probeer eens om pro-biotica te gebruiken. Bijvoorbeeld Ortiflor (firma Ortica) of Darmocare pro (firma Bonusan). Neem dit minimaal een maand en ga dan kijken, of het verschil geeft. Daarnaast is het goed om rustig te eten, goed te kauwen. Bij voorkeur niet tegelijk drinken. Geen kauwgom en geen koolzuurhoudende dranken. Veel succes

Trudy Tolkamp, diëtiste
Trudy Tolkamp Diëtist

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.