Maag- en darmklachten

Reflux door slecht sluitend maagklepje, wat te doen?

Reflux door slecht sluitend maagklepje, wat te doen? Ik neem al vier jaar maagzuurremmers voor reflux door een slecht sluitend maagklepje. Sinds een paar maanden heb ik ook last van oprispingen. Ze hebben me nu Remergon (antidepressiva) voorgeschreven. Dit ga ik niet nemen! Wat kan ik nog meer doen?

Antwoord van de expert (1)

Heel vervelend om zoveel last te hebben van reflux. En ook dat uw huisarts u nu antidepressiva voorschrijft. U gebruikt al vele jaren maagzuurremmers. De ervaring leert dat deze de klachten kunnen verergeren. Er is namelijk geen teveel aan maagzuur, de vertering gaat niet goed. En door maagzuurremmers wordt de vertering verder verslechterd. U kunt het beste een orthomoleculair werkende therapeut of (natuur)dietist raadplegen voor goede begeleiding hierin. Enerzijds wordt uw eetpatroon bekeken en advies gegeven voor verbetering (incl. beter kauwen) en kunnen supplementen worden gegeven om uw maag te ondersteunen op een juiste wijze. leest u dit artikel voor meer duidelijkheid: https://www.natuurdietisten.nl/sibo-bacterie-overgroei-dunne-darm/ Laat u vooral goed adviseren en begeleiden! 

Ingrid Eijssink, diëtiste
Ingrid Eijssink Diëtist Matoeta

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.