Maag- en darmklachten

Ik kan niet boeren, wat te doen?

Ik kan geen boeren laten. Dit is in eerste instantie niet echt een probleem, maar als ik frisdrank of bier drink sta ik na vijf glazen echt op knappen. Ik ben dan zo misselijk dat ik moet hoesten/braken (zonder dat er iets uit komt) zodat er lucht uit mijn maag gaat. Dit lucht wel op maar is erg vervelend, vooral tijdens het stappen. Wat ik soms wel heb, en dan meestal kort na het eten, is dat mijn keel rare geluiden maakt waarbij er wel iets van lucht lijkt te ontsnappen maar dat is lang geen boer. Ook heb ik dikwijls last van lucht in mijn darmen die er pas uit gaat als ik ga liggen. Wat kan ik hieraan doen? Dit is soms echt vervelend.

Antwoord van de expert (1)

Wat vervelend voor je dat je deze klachten ervaart. Waarschijnlijk ben je erg gevoelig voor koolzuurhoudende producten. Om deze klachten te verminderen raad ik aan om het gebruik van frisdrank en bier te beperken/vermijden. Op deze manier kan je ervaren of de klachten alleen door het gebruik van deze producten worden gestimuleerd. Blijven de klachten aanhouden dan raad ik aan om dit te laten onderzoeken door je huisarts. 

Marleen van den Berg, diëtist
Marleen van den Berg Diëtist Jasperalblas.nl

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.