Maag- en darmklachten

Hoe lang duurt het herstellen van een paratyfus en buikvirus?

Toen ik een jaar of vier was heb ik een paratyfus gehad, aldus mijn huisarts destijds. Ik was nagenoeg uitgedroogd en had een injectie gekregen om weer iets binnen te kunnen houden. Sindsdien heb ik problemen met mijn darmen en maag. Ik ben continu misselijk en ik heb geen normaal ontlastingspatroon.

Alles wordt afgeschoven op het prikkelbaar darmsyndroom. Nu heb ik weer een buikvirus achter de rug, alleen merk ik dat ik er langer van moet opknappen dan mijn zoontje of mijn man, hoe kan dit?

Vrouw (38) Lelystad

Antwoord van de expert (3)

Beste,

Als diëtist zijn wij specialist in voeding bij darmklachten. Maar uw vraag is erg specifiek aan een acute ziekte gerelateerd. Ik denk dat u deze vraag het best bij uw huisarts kunt neerleggen. Voor vragen rondom voeding bij uw darmklachten kunt u wel bij de diëtist terecht. Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. 

Met vriendelijke groet

Goedendag,

Onze darmen zijn onderdeel van het immuunsysteem en bij aandoeningen aan de darmen is het zo dat je gevoeliger bent om ziek te worden en er ook langer over doet om op te knappen. Ik kan me voorstellen dat je het prettig vind dat er meer onderzoek wordt gedaan. Op de website 'www.darmklachten.nl' zijn allerlei testen aan te vragen, mocht de huisarts er verder niet in mee gaan.

Veel succes!

Ingrid Eijssink, diëtiste
Ingrid Eijssink Diëtist Matoeta

Het is mogelijk, dat je darmflora al op zeer jonge leeftijd helemaal uit balans is geraakt. Ik zie dat je bekend bent met het fodmap dieet. Heb je ook een diëtist, die je daarbij begeleid? Daar zou je deze vraag ook mee kunnen bespreken. Ik zou in ieder geval voor een ervaren orthomoleculair diëtist kiezen, die kan jouw situatie zo goed mogelijk begeleiden.

Trudy Tolkamp, diëtiste
Trudy Tolkamp Diëtist

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.