Maag- en darmklachten

Wat kan de hevige steken in rechterzij verminderen?

Ik heb vaak last van buikpijn door spijsverteringsproblemen (meestal aan rechterkant van mijn buik net onder de borst). Daarnaast ben ik dit jaar ook behandeld voor nierstenen. Die kregen ze niet verbrijzeld dus ze zitten nog steeds in mijn rechternier. Vannacht ben ik wakker geworden door hevige steken in mijn rechterzijde, ongeveer ter hoogte van de navel. Ik kon zelfs mijn bed niet meer uit. Na enkele uren is de pijn weer weggetrokken, maar ik ben toch ongerust. Deze pijn was "nieuw" voor mij. Heb dit jaar heel wat gesukkeld met buik en nieren. Ben soms van het kastje naar de muur gestuurd. De gedachte weer op doktersbezoek te moeten ontmoedigt me helemaal. Hoe nu verder?

Antwoord van de expert (1)

Heel vervelend dat u zich niet gehoord voelt door uw huisarts. Toch is dat het beste wat u kunt doen. Eventueel vraagt u een verwijzing naar de specialist. 

Ingrid Eijssink, diëtiste
Ingrid Eijssink Diëtist Matoeta

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.