Gezond eten

Ik ben onzeker over mijn benen. Wat kan ik doen?

Ik ben 12 (bijna 13), ben 1.68 en weeg 57 kg. Ik ben een beetje dik maar heb vooral dikke benen waar ik onzeker over ben. Hoe kan ik rustig afvallen en kan dat in 1 maand?

Vrouw (12)

Antwoord van de expert (1)

Wat vervelend dat je je onzeker voelt over jezelf. Dikke benen is vaak iets erfelijks: de een heeft dikke benen, de ander dikke billen enz. Je hebt een gezond gewicht voor je leeftijd en lengte. Om te beoordelen hoe je eet en of je voldoende eet, kun je bij het voedingscentrum invullen hoe oud je bent en dan krijg je een lijst waar je dagmenu uit moet bestaan. 

Je geeft aan dat je later toch meer eet. Misschien eet je onvoldoende of de verkeerde dingen. Mijn advies: maak een afspraak met een diëtiste. Die kan je precies vertellen wat je goed doet en wat beter kan. Succes!

Ingrid Eijssink, diëtiste
Ingrid Eijssink Diëtist Matoeta

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.