Gezond eten

Hoe kan ik me aan mijn gezonde levensstijl houden?

Na een jaar lang een gezondere levensstijl aan te houden en 10 kilogram af te vallen, lukt het me niet meer om me eraan te houden. Ik geef sneller toe aan ongezond eten. Wat kan ik hieraan doen?

Vrouw (19) Ternat, België

Antwoord van de expert (2)

Beste mevrouw, gezien uw woonplaats adviseer ik u een afspraak te maken met een diëtist bij u in de regio die u verder kan helpen.

Met vriendelijke groet, 

Misschien moet je eens nadenken, wat jouw doel is? Wil je nog een paar kilo afvallen? Wanneer zou je dat willen bereiken? Of wil je dit gewicht zo houden?

Concrete doelen, met een tijdpad erbij wat ook haalbaar is. Sta jezelf af en toe iets lekkers toe. Maak hierover met jezelf afspraken. Misschien kun je overdag gezond blijven eten, wanneer je van jezelf in de avonduren iets lekkers bij de koffie mag. Daarnaast, wees ook trots op wat je hebt bereikt! Zorg voor voldoende variatie, elke dag kipfilet en rookvlees gaat snel vervelen.

Trudy Tolkamp, diëtiste
Trudy Tolkamp Diëtist

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.