Huidproblemen

Wat zijn de jeukende rode vlekken naast mijn neus en bij mijn wenkbrauwen?

Ik ben een dame van 38 jaar. Ik heb altijd last van rode jeukende vlekken op mijn gezicht. Ze verschijnen altijd naast mijn neus aan beide kanten en op de rand van mijn wenkbrauw. Ik heb nu ketoconazol crème van de huisarts gekregen, maar dat helpt niet. Hormoonzalfjes helpen goed, maar zodra ik ermee stop, komt het weer terug. Ben ten einde raad. Ik weet ook niet wat het eigenlijk is, de ene keer zegt de huisarts eczeem, nu zegt hij dat het weer een andere huidaandoening is. Ik wil gewoon weten wat het is en een goedwerkende crème voor krijgen.

Vrouw (38)

Antwoord van de expert (1)

Het klinkt als seborrhoïsch eczeem. De huisarts kan tacrolimus op de huid 0,1% voorschrijven, dat werkt waarschijnlijk bij jou heel goed. De zalf kan een wat brandend gevoel geven, maar dat kan geen kwaad. Verder zijn er geen bijwerkingen, het bevat geen hormonen.

Dick van Gerwen, dermatoloog
Dick van Gerwen Dermatoloog

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.