Huidproblemen

Ik heb psoriasisnagels en bulten. Wat te doen?

Sinds kort heb ik deuken verticaal in de nagels van duimen en ringvinger. Huisarts vertelde me dat het psoriasisnagels zijn en dat er niets aan te doen is. Heel vervelend, mijn nagels van alle vingers breken helemaal af en ik blijf overal achter haken.

Ik heb ook reuma (ra) en artrose. Heb jaren gespoten met MTX en Enbrel, maar sinds 2 jaren helemaal gestopt. Slik nu alleen naproxen en bij pijn paracetemol. Tevens heb ik bij de nagels waar de verticale deuken in komen ook net onder de nagelriem een flinke bult, die zeer warm aanvoelt. Wat te doen?

Vrouw (64) waalwijk

Antwoord van de expert (1)

Psoriasisnagels is vaak lastig te behandelen. Een warme bult onder de nagelriem kan duiden op een mucoid cyste of een abces. Daar kan de huisarts je misschien beter voor doorsturen naar een dermatoloog.

Dick van Gerwen, dermatoloog
Dick van Gerwen Dermatoloog

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.