Eczeem

Heb ik lichen simplex?

Ik loop reeds enkele maanden rond met jeukende vlekken op mijn balzak. Het lijkt een beetje op psoriasis zonder de schilfers. De vlekken/jeuk worden langzaam groter/erger. Ik vermoed dat het lichen simplex is. Daarnaast heb ik in de afgelopen vijf weken drie keer een allergische reactie gehad na het eten van licht bedorven kip/vis. Ik kreeg dan jeukende bulten over mijn hele lichaam. Na het innemen van anti-allergiepilletjes was het na een paar uur weer verdwenen (ik had hiervoor wel dokter geraadpleegd: niet erg). Houden de jeukende vlekken op mijn balzak verband met de allergische reacties?

Man

Antwoord van de expert (1)

Zou kunnen, als de huiduitslag jeukt kan door het krabben lichen simplex ontstaan. De huisarts kan vetamethasoncreme of zalf voorschrijven.

Dick van Gerwen, dermatoloog
Dick van Gerwen Dermatoloog

Wat je vooraf moet weten

In de solvo vraagbaak vind je het antwoord op jouw gezondheidsvragen. De vraagbaak is bedoeld voor informatieve doeleinden, bijvoorbeeld om je in te lezen voordat je naar de dokter gaat. De informatie is dan ook niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Bekijk voor meer informatie de pagina Hoe gaan wij met jouw gegevens om.