Cardiologie

Vraag stellen aan een cardioloog?

Wil je een vraag stellen aan een cardioloog? Of wil je eerder gestelde vragen aan de cardioloog lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak! 

Wat is cardiologie?

Cardiologen zijn gespecialiseerd in onderzoek, de behandeling, nazorg en preventie van hart- en vaatziekten. Onder hart- en vaatziekten vallen alle ziekten rondom het hart en de bloedsomloop. Denk hierbij aan hartfalen, hartritmestoornissen en afwijkingen in de hartkleppen. Een cardioloog begint met de inventarisatie van de klachten en het meten van lengte, gewicht en bloeddruk. Vervolgens doet een cardioloog lichamelijk onderzoek waaronder het maken van een ECG (elektrocardiogram), ofwel hartfilmpje. Tot slot wordt een diagnose gesteld en eventueel aanvullend onderzoek gedaan.    

Welke vragen stel je aan een cardioloog?

Wanneer weet je of je naar de huisarts moet gaan of zelfs doorverwezen moet worden naar een cardioloog? Ervaar je bijvoorbeeld klachten die je vindt lijken op symptomen van hartfalen? Heb je af en toe last van pijn op je borst? Of ben je kortademig in situaties waarbij je weinig inspanning hebt geleverd? Maak je je zorgen over hartkloppingen? Het zijn vragen die een zorgvuldig antwoord verdienen. Stel je vraag hier aan een solvo expert op het gebied van cardiologie.