Allergologie

Vraag stellen aan een allergoloog?

Wil je een vraag stellen aan een allergoloog? Of wil je eerder gestelde vragen aan de allergoloog lezen? Dat kan in de solvo vraagbaak!

Wat is allergologie?

Allergologie is het vakgebied voor de diagnose en behandeling van allergieën. Een allergie houdt in dat je een allergische reactie vertoont door bepaalde stoffen (allergenen) in te ademen, op te eten of aan te raken. Er ontstaan rode vlekken of zwellingen. Je kunt onder meer een allergie hebben voor huisstofmijten, huidschilfers van dieren en schimmels, geneesmiddelen of insectengif. Allergologen voeren allergietesten uit in de vorm van plak- of priktesten of bloedonderzoek. Ze kunnen adviseren contact met de desbetreffende stof te vermijden. Als dit niet mogelijk is, zullen zij medicijnen voorschrijven of immunotherapie aanbevelen.

Welke vragen stel je aan een allergoloog?

Vraag je je af of jouw allergie ook te behandelen is met medicijnen? Wil je meer weten over de werking van immunotherapie? Of heb je een andere vraag over de behandeling van jouw allergie? Kijk bij de eerder gestelde vragen! Heb je het vermoeden allergisch te zijn voor een bepaalde stof en wil je weten welke test geschikt is om dit te onderzoeken? Vraag het dan hier aan een solvo expert.